پلو بریانی مرغ
مواد لازم :
برنج شسته و خشک‌شده ا کیلوگرم
نمک نصف قاشق چای‌خوری
آب 10 پیمانه
مرغ، گوشت یا پاچه گوسفند 900 گرم
روغن یا  کره آب‌شده 6 قاشق غذا‌خوری
پیاز 2 عدد
سیر 3 تا 4 حبه
زنجبیل 1 تکه
فلفل چیلی سبز ریز شده 1 تا 3 عدد
ادویه بریانی 6 تا 7 قاشق غذا‌خوری
نمک 2 قاشق چای‌خوری
ماست چکیده  ½پیمانه
گوجه‌فرنگی خرد شده 2 عدد بزرگ
برگ گشنیز ریز شده 100 گرم
لیمو‌ترش ½عدد
زعفران چند رشته
 
طرز تهیه گوشت:
روغن یا کره را در تابه بزرگی داغ کرده و پیاز‌های پوست کنده را نازک خرد می‌کنیم، تا جایی که قهوه‌ای تیره شوند، سرخ می‎کنیم. با کفگیر آنها را از ‌تابه خارج کرده و کنار می‌گذاریم.
در همین روغن (در صورت نیاز روغن بیشتری به آن اضافه می‌کنیم)، زنجفیل را به قطعات 2 سانت و نیم خرد می‌‎کنیم و به همراه ادویه‌ها و سیر، به روغن اضافه می‌کنیم. یک تا دو دقیقه سرخ می‌کنیم.
گوشت را خرد کرده، شسته و می‌گذاریم آب آن گرفته شود، سپس نمک و چیلی به آن اضافه می‌کنیم. هم می‌زنیم تا تمام قسمت‌های گوشت سرخ شود. ماست، گوجه‌فرنگی، جعفری و لیموی خرد شده را اضافه می‌کنیم و پی در پی هم می‌زنیم تا جایی که گوشت نرم شده و فقط کمی آب گوشت باقی بماند.
طرز تهیه برنج:
هنگامی که گوشت در حال پخت است، برای پختن برنج آب را به همراه مقداری نمک می‌جوشانیم. برنج را اضافه کرده و می‌گذاریم غل‌غل کند تا زمانی که ⅔ آن پخته شده باشد (حدود 5 دقیقه بعد از جوش آمدن). آن را آبکش می‌کنیم. می‌توانیم کمی آب سرد روی آن بریزیم تا برنج در حال استراحت بیشتر پخته نشود. می‌گذاریم چند دقیقه در آبکش بماند تا آب آن کامل گرفته شود. یک ظرف مخصوص فر (پیرکس) را با کره ذوب شده چرب می‌کنیم (اگر غذا را روی گار درست می‌کنید همین کار را با یک تابه گود انجام بدید.)
لایه لایه کردن بریانی
⅓ برنج را ته ظرف پخش می‌کنیم، سپس یک لایه از نصف گوشت را روی آن می‌ریزیم. همین طور به لایه بندی ادامه می‌دهیم تا جایی که آخرین لایه برنج باشد.  زعفران را که از قبلدر یک قاشق غذاخوری آب خیس کرده‌ایم، روی آن می‌ریزیم.
پیاز سرخ شده را روی برنج زعفرانی می‌ریزیم.
کمی کره را نقطه نقطه روی پیاز داغ و برنج می‌ریزیم. روی ظرف مخصوص فر را با فویل می‌پوشانیم و یا روی اجاق گاز در تابه را روی ظرف قرار می‌دهیم.
فر را در دمای 176 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه قرار می‌دهیم، تا زمانی‌که برنج کامل پخته شود. بعد از پخته شدن غذا را لایه لایه در دیس می‌کشیم.