طرز تهیه خورشت ماست اصفهان
اين خورش ، يك نوع دسر است كه به تنهايى سرو مى شود .
مواد لازم :
گوشت گردن بدون استخوان | 250 گرم (با استخوان 300 گرم) |
ماست چکیده بی نمک | 2.5 کیلوگرم |
شکر | 1 پیمانه سرخالی |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
آب | 2 تا 3 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
گلاب، زردچوبه، نمک، زعفران ساییده | به اندازه کافی |
خلال پسته، بادام و زرشک | به اندازه کافی (برای تزیین) |
طرز تهیه :
- گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملاً بپزید. استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود. توجه داشته باشید که انجام این بخش بسیار اهمیت دارد. پس از خاتمه کوبیدن، گوشت كوب را بر روى گوشت بكشيد تا خورش ماست كشدارشود.
- زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی شعله قرار دهید. مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. هنگامی که مایه به جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و مواد را بخوبی با یکدیگر مخلوط کنید. اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید.
- زعفران را آب زده و در صورت تمایل مقداری گلاب به آن اضافه کنید.
- خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید. بهتر است خورش را 24 ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
نکات:
- این خورش سرد سرو می شود.
- از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.
+ نوشته شده در شنبه شانزدهم آبان ۱۳۹۴ ساعت 20:52 توسط خانوم گل
|